1

Szakmák Éjszakája 2018

Immár harmadik alkalommal csatlakoztunk a Szakmák Éjszakája rendezvénysorozathoz, amely idén április 13-án este várta a látogatókat. A rendezvény célja – mint az elmúlt években – a szakmák, szakképzés megismertetése az általános iskolásokkal.
A tavalyi viszonylag csekély (így is több 100 főről beszélhetünk) számú látogató után ez évben megpróbáltunk talán népszerűbb programokkal és több reklámmal népszerűsíteni a rendezvényt. Az állandó programelemek mellett, mint például a LED-es próbalámpa készítése, a benzinbefecskendező rendszer diagnosztikája, egyhengeres motor szerelése, gyári sportautó bemutatókkal próbáltuk színesíteni az estét. Az udvaron a sportautók mellett két nehézjármű is felvonult – a Scania hozott egy vonatót és a Gammatech Kft a Komondor legújabb verzióját.

Bővebben...

Tudományos Diákköri Konferencia

2012. I. 26-án rendezte a Dél-Budai TISZK iskolánkban a harmadik Tudományos Diákköri Konferenciát.

13 diák vett részt a megmérettetésen, a legváltozatosabb témákat felvonultatva. Volt többek között elektronika, gépjárműtechnika, művészettörténet, csillagászat, történelem, építészettörténelem, fizika, némi településtörténet. Az öt tagú zsűrinek – amelyben minden iskola képviseltette magát – igen nehéz feladata adódott, mikor döntenie kellett az előadások tartalmáról és az előadásmódokról egy tízes skálán, tekintettel az igen magas színvonalra.

Bővebben...

Gálaműsor


a Fáy szakközépiskola 
100. évfordulója tiszteletére

Bővebben...