1

Külső gyakorlati képzőhelyek

Tájékoztató az összefüggő nyári szakmai gyakorlatról

A hatályos szakképzési kerettantervek előírásai szerint tanulóinknak a 10. és a 11. évfolyamban a szorgalmi időszak végét követően (az úgynevezett „nyári szünetben”) összefüggő szakmai gyakorlaton kell részt venniük. E szerint választott szakmájukban gazdálkodó szervezetnél (autójavítással foglalkozó vállalkozásoknál) 20 munkanapot (140 óra) kell ledolgozniuk, hogy e tevékenység során gyakorlati szakmai ismereteket szerezzenek.

E nagy jelentőségű szakmai gyakorlat végrehajtásával kapcsolatban – ha időközben az egészségügyi vészhelyzet miatt más erre vonatkozóan rendelkezés nem lép hatályba – az alábbi eljárásrendet alakítottuk ki:

1. Az érintett tanulónak első lépésként az ITT elérhető „Kiemelten támogatott gyakorlati képzőhelyek” vagy a „Támogatott képzőhelyek” listából kell kiválasztaniuk egy, a számukra leginkább kedvező munkahelyet!

2. Az itt kiválasztott cég kapcsolattartójával, javasoljuk, hogy az érintett diák először telefonon vegye fel a kapcsolatot, és érdeklődjön, hogy fogadnák-e az általa elképzelt időintervallumban!

3. Ha telefonon sikerül megegyeznie a választott munkahely képviselőjével, kérje őt arra, hogy ezen oldal alján, online töltse ki az „Adatbekérés együttműködési megállapodáshoz” cím alatti (9 oldalas) dokumentumot.

4. A kitöltést követően a cég képviselője e-mailben megkapja az együttműködési megállapodás kitöltött nyomtatható példányát, amelyet kérünk, hogy 4 példányban nyomtasson ki, pecsételjen le, és írassa alá az illetékes vezetővel!

5. Ezt követően arra kérjük a partnerünket, hogy mind a 4 példányt iskolai és kamarai aláírás céljából postán küldje el intézményünknek, ahol az intézmény illetékese szintén aláírja, pecsételi, majd továbbküldi a területileg illetékes kamarához. A kamara ebből, aláírást követően, 1 példányt megtart, 1 példányt visszaküld partnerünknek, 2 példányt - az iskoláét és az érintett diákét – visszaküld nekünk.

6. A gyakorlatra kötelezett diáknak az együttműködési megállapodás megkötését követően a szerződésnek megfelelő időintervallumban a gyakorlatot végre kell hajtania, amelyet a gazdálkodó szervezet igazolólap kitöltésével tanúsít. Az igazolólapot az iskolánk honlapjáról lehet letölteni ITT. A kitöltés után a lepecsételt igazolólapot az érintett diáknak kell visszahoznia tanévkezdéskor az iskolába, és osztályfőnökének kell átadnia! Ezzel zárul le számára 2020/2021-es tanév!

A megállapodásban érintetteket kérjük arra, hogy rendszeresen olvassák az iskolánk honlapján a „Hírek” rovatot, hogy a „nyári gyakorlatra” vonatkozó esetleges változásokról idejében értesüljenek!

Intézményünk legfontosabb adatai:
Név: Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum Fáy András Technikum
Cím: 1095 Budapest, Mester u. 60-62.
Ügyintéző neve: Bircsák Petra
telefonszáma: +36 - 30 - 877 - 2217