1

Gyakran ismételt kérdések1.) Kérnek-e központi írásbelit, hogyan zajlik az elbeszélgetés?

Igen, elkérjük a központi felvételi eredményét, de azt csak a hozott pontszámok megerősítésére használjuk, illetve az azonos pontszámmal érkező diákok differenciálására. Hasonló szerepet tölt be a felvételi beszélgetés rendszere, ahol egy személyes benyomás segít a sorrend felállításában. Ilyenkor a felvételiző tanuló egy-egy tanár kollégánkkal beszélget az iskolaválasztásról, jövő-képéről, tanulmányairól.


2.) Milyen tantárgyak kerülnek beszámításra, hogyan számoljuk ki a pontszámot?

Matematika, magyar nyelvtan és irodalom, történelem, fizika és idegen nyelv tantárgyakból kapott 5., 6. és 7.év végi valamint a 8. félévi osztályzatok adják a hozott pontszámot.


3.) Milyen átlaggal lehet bejutni?

A jelentkezők számától függ, hogy az adott évben milyen átlaggal lehet biztosan bekerülni, így erre a kérdésre nem tudunk egyértelmű választ adni. Ha sokan jelentkeznek magas pontszámmal, akkor magasabb az átlag. Közepes eredménnyel várható a bejutás.


4.) Van-e az iskolának kollégiuma, menzája?

Kollégiumunk nincs, de a centrumunkhoz tartozó társiskolánknak (Szily) lejjebb a Mester utcán van. Közlekedési szempontból ez a kollégium a legjobb választás. A fiúk a szomszéd iskolába (Szent István Technikum) szoktak átjárni ebédelni.


5.) Hol lesz az alkalmassági vizsgálat és mikor?

Alkalmassági vizsgálatra csak a felvételt nyert diákoknak kell eljönniük későbbi kiértesítés alapján.


6.) Az iskola tud-e segíteni gyakorlati képzőhelyet találni?

A külső gyakorlati képzőhely kiválasztása a tanulóra van bízva (egyéni preferenciák miatt), de ha nem talál magának képzőhelyet, akkor tudunk segíteni.


7.) Milyen nyelvoktatást kínálnak?

A 9. évfolyamban 4 osztályt indítunk. Ebből az egyik (A jelű) német nyelvet fog tanulni, a többi (B, C és D) pedig angolt.


Amennyiben nem találta meg a keresett választ, kérjük, írja meg kérdéseit a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre, amelyre a honlapunkon vagy valamely videóban fogunk tudni válaszolni. Köszönjük.