1

Felvételi eljárás

 Vissza

 

A jelentkezési lap és tanuló adatlap kitöltéséhez szükséges adatok:

iskola neve:

Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum
Fáy András Közlekedésgépészeti, Műszaki Szakgimnáziuma

iskola címe: 1095 Budapest, Mester utca 60-62.
telephely kódja: 007
OM azonosítója: 203031 / 007

tanulmányi terület kódja:
angol nyelv: 0211
német nyelv: 0212


Szórólapunk elérhető PDF formátumban.

 Orvosi pályaalkalmassági feltételek a beiskolázáshoz

 

9. ÉVFOLYAMRA:

 Felvételi vizsgát nem tartunk.

A beérkező jelentkezési lapokat rangsoroljuk. A tanulók rangsorolását az általános iskola 5. 6. 7. év végi és 8. félévi osztályzatainak összeadott értéke alapján végezzük. A figyelembe vett tantárgyak:matematika, fizika, magyar nyelv és irodalom, történelem és idegen nyelv. A magyar irodalom és magyar nyelv tantárgyak esetében a kettő átlagát számoljuk minden évben. Összesen így 90 pont szerezhető.

A tanuló pontszámai alapján egy elsődleges szűrés után egy szóbeli ismerkedési beszélgetésre hívjuk be a tanulókat. Ez a beszélgetés csak akkor döntő, ha több tanuló azonos pontszámmal érkezik.

Sajátos nevelési igényű, valamint magatartási gondokkal küszködő tanulók oktatásához,  fejlesztéséhez nem rendelkezünk megfelelően képzett szakpedagógusokkal, így javasoljuk például az Öveges József Technikum és Szakképző Iskolát (http://www.oveges.hu).

 

 

A műhelyek bemutatóvideói megtalálhatók a Nyílt hét menüpontban.

 

 

13. ÉVFOLYAMRA:

Azon fiatalok részére, akik máshol szereztek érettségi bizonyítványt és kétéves szakképzésben szeretnének részt venni felvételivel egybekötött beiratkozást szervezünk. A beiratkozás napján reggel összegyűjtjük a középiskolai és az érettségi bizonyítványokat, majd a tanulmányi eredmény és a hiányzás mennyisége alapján összeállítunk egy felvételi rangsort. Így még aznap délelőtt kialakul az osztály névsora, akik be is iratkozhatnak a 13. évfolyamra.
Jelentkezni folyamatosan lehet a +36-1-215-4951-es telefonszámon vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen a személyes adatok (név, születési idő, anyja neve), iskolai előtanulmányok (érettségi vizsga éve, szakmai végzettség) és az elérhetőségek (cím, mobil telefonszám, e-mail cím) megadásával, illetve az alábbi online jelentkezési lap kitöltésével:

Online jelentkezés 13. évfolyamra