1

Iskolánkról

 Üdvözöljük a Budapesti Gépészeti

Szakképzési Centrum 

Fáy András Technikumának honlapján!

Felvételi beszélgetés 2021

Tisztelt leendő 9-es Diákok! Tisztelt Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a járványhelyzetre való tekintettel nem tartunk szóbeli felvételit.
A felvételi sorrendet a diákok hozott pontjai alapján alakítjuk ki.

Felvételi 13. évfolyamra

Mától elérhető a 2021/2022-es tanév 13. évfolyamára az online jelentkezési felület: ITT.

Műhely bemutató: Mechanikai mérőlabor

Ezúttal iskolánk mechanikai mérőlaborját mutatjuk meg. Tanulóink ezen a helyen ismerkednek meg az alapokat jelentő mérési technológiákkal, majd később, az autójavításhoz elengedhetetlen mérőszerszámok használatát gyakorolják.
Ahogy a mechanikai méréseket, úgy minden más gyakorlati foglalkozásunkat is a saját fejlesztésű feladatlapjaink kísérik. A videó második felében ezek használati előnyeiről beszél Tóth László igazgatóhelyettes.

Egyetemi felajánlás

A Ludovika Egyetemi Könyvkiadótól kapott iskolánk 110 darab Bosch gépjármű-technikai kézikönyvet, amelyekkel tovább bővíthetjük könyvtárunk szakmai kínálatát, és szélesíthetjük tanulóink műszaki tudásbázisát.
Köszönjük szépen a nagylelkű adományt.

Műhely bemutató: dízelműhely

Iskolánk tanműhelyeit bemutató sorozatunkban ezúttal a dízelműhelyt járjuk körbe. Az itt található oktatási eszközökön és mérő berendezéseken ismerkednek meg tanulóink a dízelüzemű járműhajtás alapjaival.

Műhely bemutató: benzin-befecskendező labor

Iskolánk tanműhelyeit bemutató sorozatot indítunk, amelyben elsőként az egyik legfontosabb helyszínt, a benzin-befecskendező labort járjuk körbe. Az itt található oktatási motorpadokon és eszközökön ismerkednek meg tanulóink a benzinüzemű járműhajtás alapjaival.

Végzőseink válaszolnak

Kérdéseket kaptunk új jelentkezőinktől, ezeket gyűjtöttük össze ebben a videóban. Akik pedig válaszolnak, Gergő és Levente, két végzős tanulónk a Fáyból.

Ha vannak még kérdéseid, vagy csak tájékozódni szeretnél a pályaválasztásról, akkor feltétlenül kövess minket: Fáy András Technikum

És ne felejtsd el, hogy elindult Youtube csatornánk is, iratkozz fel a további videókért ott is: https://www.youtube.com/channel/UCl_hcv_oPQRZcZUFxTiTNSw